Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén - PM_KKVTELEP_2018

Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén - PM_KKVTELEP_2018

A KINAMÉ KFT. 2018.05.22-én sikeres pályázatot nyújtott be a „Mikro-, kis- és középvállalkozások telephelyfeltételeinek javítása Pest megye területén” című, PM_KKVTELEP_2018 azonosító számú felhívásra. A projekt a Magyar Állam finanszírozásával valósul meg, támogatója a Pénzügyminisztérium. A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.A 97,63 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével, a KINAMÉ Kft. egy 730,73 m2 alapterületű építőanyag-raktár építését, valamint alkalmazotti létszámának bővítését valósítja meg.

 

 

 

A projekt főbb adatai:

Kedvezményezett neve: KINAMÉ Építőipari Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe: KINAMÉ Kft. – Építőanyag raktár építése

A szerződött támogatás összege: 97 625 000.- Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 55 %

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.03.31

A Támogatási Szerződés száma: PM_KKVTELEP_2018/70

A pozitív támogatói döntést 2019. január 06-án küldte meg a Magyar Államkincstár. A Támogatási Szerződés - mindkét fél aláírását követően - 2019. június 17-én lépett hatályba.

 

A fejlesztés célja és a támogatott tevékenység főbb elemei:

A Pályázati Kiírás elsődleges célja a KKV-k fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése, munkahelyek megtartását eredményező beruházások támogatása, a területi különbségek csökkentése, a térségi felzárkóztatás és a helyi gazdaság megerősítése.

A támogatott beruházásnak olyan kapacitásbővítést kell eredményeznie, amelyre tényleges piaci igény mutatkozik, illetve javítja a technológiai felkészültséget, versenyképességet és erőforráshatékonyságot.

A projekt keretében a KINAMÉ Kft. a 2360 Gyál, Bartók B. u. 115. sz. alatti, saját tulajdonú ingatlanán, a már meglévő csarnoképületéhez történő hozzáépítéssel, egy 730,73 m2 alapterületű építőanyag-raktár építését valósítja meg.

Emellett a vállalkozás, meglévő alkalmazotti létszámának megtartását és minimum 1 fővel történő növelését is vállalta.

 

A fejlesztés eredményei és társadalmi-gazdasági hatásai:

A piaci igények változásával felmerült újabb igények tették szükségessé egy fedett építő- és zsaluanyag-tároló helyiség kialakítását, melyet a korábban elkészült betonacélszerelő csarnoképület bővítésével kívánnak megoldani.

A cég jelen projektjével további fejlődési és növekedési lehetőséget teremthet a vállalkozás életében, hiszen a tevékenységük során felhasznált építőanyagok és eszközök raktározásának megoldásával, könnyebben kezelhetik a váratlanul felmerült építőanyagigények kielégítését, illetve az építőiparra jellemző áremelkedések okozta negatív hatásokat.

A beruházással szemben megfogalmazott legnagyobb elvárás az eddigi magasszínvonalú munkavégzés jövőbeni fenntartása és biztosítása, a vállalkozás környező térségben betöltött eddigi gazdasági szerepének erősítése és tovább növelése. 

A projekt várható befejezése 2021.03.31.

 

További információ kérhető:

+36 29 541 721
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kinamé Kft.

2360 Gyál Toldi M. u. 45.

+36 29 541 721

kiname@kiname.hu

Kis István